Print

Aardappelsalade

Ingrediƫnten

Aantal
  • 2 zakjes kriel naturel of geschilde aardappels en in blokjes gesneden
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 3 eieren.
  • Zout en peper uit de molen
  • Flinke hand verse bieslook
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 1 ui
  • 1 theelepel kerrie madras kruiden

Instructies

  1. Kook de aardappels in ruim water tot ze gaar zijn.
  2. Kook tevens de eieren, ongeveer 7 minuten.
  3. Maak intussen de marinade, hak de bieslook heel fijn.
  4. Snipper de ui in kleine blokjes, liefst zo fijn mogelijk.
  5. Meng dit vast in een mengkom met de mayonaise, de kerrie, zout, peper en de bieslook.
  6. Als de aardappels gaar zijn deze afgieten of uit de stoommand nemen (vaak gebruiken we in Het Kooklokaal een pastapan om de aardappels te koken) en laat ze even goed uitdampen.
  7. Meng vervolgens de warme aardappel met de marinade en de kappertjes en schep dit goed om en om. Pas om dat de aardappels geen puree vormen.
  8. Doe de aardappels in een mooie schaal. Pel de eieren, hak deze heel fijn en strooi deze over de aardappelsalade en garneer af met nog wat verse bieslook, gesneden of in een paar takjes.

Je kunt de salade gelijk bij de gerechten zetten ook al is deze lauw-warm. Helemaal door laten koelen is ook een optie, zodat je de salade thuis ook een dag van te voren kunt maken. Beide lekker.