Print

Aardappelschotel met verse knoflook en tijm/rozemarijn

Ingrediƫnten

Aantal
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 200 ml melk
  • 200 ml room
  • zout en peper uit de molen
  • parmezaanse kaas
  • evt. oude kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • lekker met verse rozemarijn fijngesneden/gehakt
  • en/of verse tijm eveneens fijngesneden/gehakt
  • ovenschotel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en kook deze in zijn geheel beetgaar. Indien beetgaar, beetje af laten koelen zodat ze te snijden zijn.
  3. Snijd deze in grove plakken.
  4. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Schenk hierover de melk. Verdeel de helft van de knoflook, tijm rozemarijn over de melk/aardappel. Bestrooi met peper en zout uit de molen.
  5. Beetje parmezaanse kaas erover strooien en afdekken met de andere helft van de aardappel.
  6. Giet nu voorzichtig de room erover en verdeel de rest van de kruiden.
  7. Tevens klein beetje zout en peper erover en afgarneren met parmezaanse kaas en eventueel oude of geraspte kaas.
  8. Plaats in de oven gedurende 45 minuten zodat de ingredienten
  9. lekker in de aardappel kunnen trekken en nagaren.
  10. Eet smakelijk.