Aardappelschotel met verse knoflook en tijm/rozemarijn
Auteur:MyFood.ie
Ingrediƫnten
Aantal
500 gram kruimige aardappelen
200 ml melk
200 ml room
zout en peper uit de molen
parmezaanse kaas
evt. oude kaas
2 teentjes knoflook
lekker met verse rozemarijn fijngesneden/gehakt
en/of verse tijm eveneens fijngesneden/gehakt
ovenschotel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en kook deze in zijn geheel beetgaar. Indien beetgaar, beetje af laten koelen zodat ze te snijden zijn.
Snijd deze in grove plakken.
Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Schenk hierover de melk. Verdeel de helft van de knoflook, tijm rozemarijn over de melk/aardappel. Bestrooi met peper en zout uit de molen.
Beetje parmezaanse kaas erover strooien en afdekken met de andere helft van de aardappel.
Giet nu voorzichtig de room erover en verdeel de rest van de kruiden.
Tevens klein beetje zout en peper erover en afgarneren met parmezaanse kaas en eventueel oude of geraspte kaas.
Plaats in de oven gedurende 45 minuten zodat de ingredienten