Print

Aardappelschotel met verse knoflook en tijm/rozemarijn

Ingrediënten

Aantal

4 pers.

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 200 ml melk
  • 200 ml room
  • zout en peper uit de molen
  • parmezaanse kaas
  • evt. oude kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse rozemarijn 
  • 5 takjes verse tijm 

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Schil de aardappels en kook deze in zijn geheel beetgaar. Indien beetgaar, beetje af laten koelen zodat ze te snijden zijn.
  2. Snijd deze in grove plakken.
  3. Rits de kruiden en hak de knoflook tijm en rozemarijn fijn.
  4. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Schenk hierover de melk. Verdeel de helft van de knoflook, tijm rozemarijn over de melk/aardappel. Bestrooi met peper en zout uit de molen.
  5. Beetje parmezaanse kaas erover strooien en afdekken met de andere helft van de aardappel.
  6. Giet nu voorzichtig de room erover en verdeel de rest van de kruiden.
  7. Tevens klein beetje zout en peper erover en afgarneren met parmezaanse kaas en eventueel oude geraspte kaas.
  8. Plaats in de oven gedurende 45 minuten.