Print
Braziliaanse stoofpot
Auteur:
MyFood.ie
Categorie:
Braziliaanse stoofpot
Ingrediënten
Copy to clipboard
Copy to clipboard
Aantal
1x
2x
3x
400 gram
gedroogde zwarte bonen, wassen en 24 uur weken in water,
250 gram
spekreepjes,
3
verschillende soorten droge worsten, bijvoorbeeld metworsten, in stukken gesneden,
1
rookworst,
3
grote uien fijngesneden,
4
knoflooktenen,
2
laurierbladen,
Olijfolie,
Zout,
Rijst,
3
Sinaasappels,
2
Bananen
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Instructies
De geweekte bonen, droge worsten en spekreepjes 1 ½ uur in ruim water afgedekt en zachtjes laten koken.
Daarna de uien en knoflook in ruim olijfolie bakken in een braadpan (geen tefal) tot ze glazig zijn.
Eén kopje van de gekookte bonen erbij doen en met een vork prakken en wat kookvocht en een ruime hoeveelheid zout naar smaak toevoegen.
Dit mengsel met de rookworst bij de rest van de bonen doen en daarna nog een half uur zachtjes laten koken.
Intussen de rijst apart koken. Sinaasappels en bananen in stukken snijden en gemengd op een schotel doen.
De feijoada wordt op het bord over de rijst gedaan. Het mengsel van sinaasappel en banaan wordt erbij gegeten.
Vraag bij de slijter naar een goede Braziliaanse wijn en uw Feijoada is helemaal compleet. Eet smakelijk!
Find it online
:
https://hetvitalokaal.nl/recepten/braziliaanse-feijoada/