Print

Capaccio

extra balsamico en olijfolie voor de sla

Ingrediƫnten

Aantal

10 personen:

let op voor minder personen de hoeveelheden aanpassen

  • 1 krop frisee sla
  • 1 zakje veldsla
  • 400 gram parmezaanse kaas geraspt
  • in dit geval 10 porties carpaccio tussen 50-80 gram per persoon
  • 1 potje kappertjes
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 1 blikje ansjovisfilet in olie
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bos peterselie
  • 34 eetlepels balsamico azijn
  • 34 eetlepels olijfolie (exra vergine)
  • zout en peper uit de molen

Instructies

Bereid de saus:

  1. Snij de kappertjes, pijnboompitten, ansjovisfilets, basilicum en peterselie heel fijn. Meng dit met elkaar.
  2. Voeg olijfolie en balsamico azijn toe en op smaak zout en peper. Goed door elkaar roeren met de vijzel of keukenmachine. Bewaar de saus in de koelkast.
  3. Doe in een kommetje olijfolie, balsamico azijn, zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  4. Was de sla.
  5. Doe de sla in een grote kom. Doe de dressing over de salade en hussel dit door tot overal evnveel dressing op zit.
  6. Schik de salade op de borden. Haal de carpaccio uit de diepvries en leg deze op de salade. Laat deze ontdooien.
  7. Als het ontdooit is, schep er een theelepel saus overheen.
  8. Als laatste verdeel je de geraspte parmezaanse kaas over de carpaccio hen en serveer direct.