Print

Causa

Ingrediƫnten

Aantal
  • 5 kleine aardappelen of krieltjes,
  • 1/3 gele paprika (voor de kleur),
  • 1 tomaat,
  • 1/2 avocado,
  • 1/4 rode ui,
  • 1/4 chili peper (of 1/4 madam jeanette als je durft),
  • 1/2 blik tonijnstuk op water,
  • 1 tl limoensap,
  • 1 el olijfolie,
  • 1 el mayonaise zout,

Instructies

  1. Kook water in een steelpan
  2. Snijd de lelijke plekjes van de aardappel en snijd in kleine blokjes. Doe de blokjes in een steelpan. Schenk er kokend water op tot de aardappelen ruim onder staan. Breng aan de kook en kook in 20 min. gaar.
  3. Snijd de paprika en chili peper (zonder zaadjes) in kleine stukjes en doe in een hoge (maat)beker. Schenk de olie en limoensap erbij, voeg een klein beetje zout toe en pureer met een staafmixer tot een pasta.
  4. Snijd de ui in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken (bijv. in een bolzeef). Doe de ui, tonijn en mayonaise in een kommetje en meng door elkaar.
  5. Snijd de tomaat en avocado in dunne plakjes.
  6. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Voeg de paprika/ peperpasta toe en prak met een vork of stamppotstamper tot puree.
  7. Zet een kookring op een bord. Doe de aardappelpuree erin en druk aan. Doe daarop de tonijn en druk zachtjes aan. Leg daarop de plakjes tomaat en eindig met de plakjes avocado.