Print

Curry spruitjes met kip en amandel

Recept van de smaaktuijn

Ingrediënten

  •          500 gram spruitjes
  •          1 middelgrote ui
  •          1 rood pepertje
  •          250 gram kipfilet
  •          De SmaakTuijn Curry
  •          250 gram notenrijst
  •          100 ml slagroom
  •          25 gram gehakte of geschaafde amandelen
  •          Scheutje olie (uit keukenkastje)

Instructies

  1. Snij de onderkant van de spruitjes af.
  2. Snipper de ui en hak het pepertje heel fijn.
  3. Snij de kipfilet in blokjes.
  4. Voeg in de braadpan een flinke scheut olie en fruit hierin kort de ui en het pepertje.
  5. Voeg de Curry melange toe.
  6. Voeg de kipfiletblokjes toe en braad kort aan.
  7. Voeg de spruitjes toe en laat gedurende 10 minuten op laag vuur gaar stoven. Voeg iets water toe als het nodig is.
  8. Kook ondertussen de rijst, zoals vermeld op de verpakking.
  9. Voeg de slagroom toe aan het Curry spruiten mengsel.
  10. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  11. Bak in een droge braadpan de geschaafde amandelen of gehakte noten. even kort.
  12. Serveer de rijst met spruitencurry en garneer het af met de amandelschaafsel.