Print

En papillot bereidde witvis met vanille, wijn en knoflook

Ingrediënten

Aantal
  • Witvis, bijvoorbeeld Koolvis, kabeljauw
  • 2 vanillestokjes
  • rasp van 1 citroen 
  • scheutje olijfolie,
  • zout en peper uit de molen
  • 1 knoflookteentje
  • handje sperziebonen
  • 3 aardappels
  • scheut witte wijn
  • scheutje room
  • bakpapier of aluminiumfolie
  • keukentouw of rolladetouw
  • oven voorverwarmen op 190 graden

Instructies

  1. Schil de aardappelen en maak de sperzieboontjes schoon. Snijd de aardappelen vervolgens een mooie gelijkmatige dunne plakken.
  2. Zet een pan water op en laat dit aan de kook komen. Kook de bonen en de aardappelschijfjes gedurende 5 minuten in het kokende water.
  3. Snijd ondertussen de vanillestokjes in de lengte open en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
  4. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
  5. Doe de room, witte wijn, knoflook, vanille zaadjes, zout en peper en citroenrasp in een kom en roer dit door elkaar.
  6. Maak van het bakpapier ruime vellen, in totaal 7 stuks en leg deze op een werkblad. Kan ook met aluminiumfolie.
  7. Laat de aardappel en sperziebonen in een vergiet uitlekken en verdeel over de verschillende stukken bakpapier/folie.
  8. Leg dit in het midden zodat de pakketjes eenvoudig dicht te knopen zijn.
  9. Betrooi de aardappel en sperzieboon met een beetje zout en peper. Leg de vis
  10. vervolgens op de groenten en een beetje van de saus erover heen. Pak ze met het touw gelijk dicht
  11. Laat de pakketjes gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven garen

Leg voor elk persoon een pakketje op een bord en aan tafel kunnen deze opengemaakt worden.

Dit is ook een heel lekker gerecht om zomers op de barbecue of oven te bereiden.