Print

Gnocchi

Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 personen     

  •      400 gram pompoen (1 zakje voorgesneden of fles pompoen) 
  •     300 gram courgette (1 hele)
  •     100 gram bleekselderij (3 stengels)
  •     2 rode ui
  •     400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  •     400 gram cannellini bonen (1 blik)
  •     3 teentjes knoflook
  •     De SmaakTuijn Italiaans
  •     35 gram pijnboompitjes
  •     500 gram gnocchi
  •     85 gram rucola sla
  •     olijfolie (uit keukenkastje)

Instructies

  1.      Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2.      Snij de pompoen, courgette, bleekselderij en ui in blokjes en knoflook fijn.
  3. spoel de bonen af en laat uitlekken.
  4.          Doe de gesneden groenten, tomatenblokjes, bonen, ui en knoflook in de ovenschaal.
  5.           Meng de Italiaanse kruiden met een flinke scheut olie goed door het groentemengsel.
  6.          Rooster het ca. 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
  7.          Rooster in een droge pan de pijnboompitjes tot ze licht bruin zijn en haal ze uit de pan.
  8.          Haal het groentemengsel uit de oven en pureer het geheel.
  9.          Maak de gnocchi klaar zoals op de verpakking.
  10.          Doe wat olie in een pan en bak de gnocchi nog even op. Dit geeft een heerlijk fijn knapperig effect.
  11. Serveer de knapperige gnocchi met de groentestoof op een bedje van rucola. Sprenkel de pijnboompitjes over het geheel

Tip: Wil je het aanvullen met een stukje vlees? Vervang de bonen door 300 gram gebakken stukjes kip.