Print

Houmous

Een gerecht uit het midden oosten als lunch of tussendoortje of ook prima te gebruiken als dip

Ingrediënten

Aantal
  • 1 pot of blik gekookte kikkererwten
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 3 el tahinpasta (sesampasta)
  • 12 tl cayennepeper
  • wat zwarte peper
  • 1 1/2 tl zout
  • Scheutje olijfolie

Extra;

  • Brood om te roosteren, 1 snee per persoon
  • Gekookt of gepocheerd ei
  • 1 per persoon
  • Beetje rucola
  • Plakje pancetta
  • Verse avocado
  • Beetje extra peper uit de molen

Instructies

  1. Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en pureren,

· Varianten zijn te maken met verse avocado er bij in

· Handje verse koriander voor nog een intensere smaak

· Voor een pikantere versie wat extra van de cayennepeper, en de komijnpoeder toevoegen

Voor de broodjes hebben we het volgende gedaan:

  1. Oven voorverwarmen op 190 graden
  2. Pancetta of ander spek op een plaat leggen en krokant bakken in de oven.
  3. Broodjes even kort roosteren in de oven op een rooster
  4. Avocado schoonmaken en dunne plakken van snijden
  5. Ei in partjes snijden
  6. Als brood uit de oven komt dik besmeren met de hummus.
  7. Vervolgens is het midden de avocado erop leggen.
  8. Ei verdelen en beetje rucola erop.
  9. Als laatste het gedroogde spek erop en een beetje peper uit de molen.
  10. Serveren en genieten