Print

Italiaanse Boerenkool stampot

Recept van de smaaktuijn

Ingrediënten

 Benodigdheden:

  •     300 gram boerenkool 
  •     150 gram paprika (1 stuks)
  •     300 gram courgette (1 stuks)
  •     400 gram aardappelen
  •     400 gram knolselderij
  •     100  gram spekblokjes
  •     1 rode peper
  •     De SmaakTuijn italiaans
  •     scheutje melk
  •     100 gram Italiaanse parmaham

Instructies

  1.      Snij de boerenkool fijn (indien nog ongesneden).
  2.      Snij de paprika en courgette in kleine stukjes.
  3.      Schil de aardappelen en knolselderij en snij in stukken.
  4.          Zet de aardappelen en knolselderij net onder water.
  5.          Leg  de boerenkool er bovenop en sluit de pan af.
  6.           Kook samen in ca. 20 minuten gaar.
  7.          Bak de spekjes krokant.
  8.          Snij de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de spekjes.
  9.          Voeg de paprika en courgette toe en bak even mee.
  10.          Voeg de Italiaanse melange toe en roer goed door.
  11.          Giet de aardappelen, knolselderij en boerenkool af.
  12.          Voeg wat melk toe.
  13.          Voeg de Italiaanse groenten toe en stamp het geheel even door.
  14.          Bak de hele plakjes parmaham krokant in een droge koekenpan.
  15.          Serveer  de stamppot met de crunchy parmaham.  

Tip: Eet je geen vlees? Laat de spek en parmaham achterwege. Vervang de parmaham voor krokant gebakken uitjes.