Print

kipnoedelsoep

Ingrediënten

Aantal

Benodigdheden voor 4-6 personen

  • 2 kuikenbouten,
  • Laurier, peperkorrels, wortel, ui, lente ui, prei, paar steranijs sterretjes,
  • 23 kaneelstokjes, 1 vers pepertje, stukje gember,
  • 1 kleine uien of sjalotjes zeer fijn snijden,
  • 1 plakje verse gember,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 4 eetlepels vissaus,
  • 4 eetlepels citroensap,
  • 1 vers pepertje (rood),
  • 3 eetlepels suiker,
  • ¼ limoen,
  • 1 stengel sereh,
  • Plantaardige olie,
  • Paksoi,
  • Courgette of bakpapaya,
  • Taugé,
  • noedels,
  • Een soep pan

Instructies

  1. Maak een bouillon met de ingrediënten en de kuikenbouten. Laat dit ongeveer 1-2 uur op laag vuur garen.
  2. Maal de sjalot, de gember, de knoflook en de pepertjes in de vijzel of machine heel fijn.
  3. Bak dit in een soeppan kort met olie op heet vuur.
  4. Voeg vervolgens de bouillon door een zeef bij dit mengsel en laat garen.
  5. Paksoi in repen snijden en de papaya of courgette in blokjes. Maak de kip schoon en snijd dit in repen of pluis dit los met een vork.
  6. Voeg de groenten en de kip bij de bouillon. Tevens een handvol noedels. Sereh en limoen toevoegen en kort op hoog vuur koken. Ongeveer 2 minuten.
  7. Garneer af met fijngesneden bosui, een takje koriander en wat fijngesneden ringetjes peper.