Print

Kruidenboter

Ingrediënten

Aantal

4 pers.

Voor olie;

  • 10 ml olijfolie
  • 4 teentje knoflook
  • Flinke hand verse bieslook
  • zout
  • voor de kruidenboter
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur 
  • zout
  • peper
  • 2/3 teentjes knoflook (naar smaak)
  • 1 ui
  • verse tuinkruiden fijngehakt

Instructies

Kruidenboter

  1. Knoflook en ui heel fijn snijden, of even in de keukenmachine.
  2. Mengen met de roomboter en de verse fijngehakte tuinkruiden. Op smaak brengen met zout en peper

Voor de olie;

  1. Knoflook raspen en in de olie doen.
  2. Verwarm deze in een pannetje tot licht warm.
  3. Betrooi flink met zeezout uit de molen. Knip of hak de bieslook fijn en meng dit door de olie.
  4. laat afkoelen

Klaar voor gebruik om brood in te dippen.