Print

Mexicaanse taco’s

Recept van de smaaktuijn

Ingrediënten

  Benodigdheden voor 4 personen

  •       300 gram knolselderij
  •    1 rode ui
  •     ½ groene peper
  •     350 gram kipfilet
  •     De SmaakTuijn Mexicaans
  •     300 gram gesneden witte kool
  •     400 gram kleine tomaatjes
  •     2 rijpe avocado’s
  •     1 limoen
  •     12 taco’s
  •     200 gram crème fraîche
  •     Verse koriander
  •     Olie (keukenkastje)
  •     Peper (keukenkastje)
  •     Ovenschaal

Instructies

  1.      Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2.      Snij de knolselderij met een scherp mes in fijne reepjes.
  3.      Snij de ui en peper fijn.
  4.      Snij de kip in reepjes. 
  5. Meng de Mexicaanse kruiden met een flinke scheut olie.
  6. Meng in een ovenschaaltje de kip met de helft van de kruidenmarinade en zet het gedurende 12-15 minuten in de oven.
  7. Bak de ui licht aan en voeg de andere helft van de marinade toe.
  8. Voeg de gesneden kool en knolselderij erbij en doe de deksel op de pan. Laat stoven op een lage temperatuur. Af en toe omscheppen.
  9. Snij de tomaatjes in stukjes.
  10. Maak de avocado’s schoon en prak deze met de vork fijn.
  11. Breng op smaak met peper uit de molen en sap van de limoen en voeg de tomaatjes toe.
  12. Verwarm de taco’s volgens de aanwijzing op de verpakking.
  13.  Haal de taco’s en kip uit de oven.
  14. Vul de taco’s met een laagje kool, daarop wat kip en de avocado-tomaten salade.
  15.  Top af met de crème fraîche en wat koriander.
  16.  Serveer met de overgebleven kool en avocado mix.

Tip: Hou je van vis? Vervang de kip door verse zalm.