- Snij het onderste stukje van de witlofstronkjes en haal de harde kern aan de onderkant er eventueel uit. Snij de witlof in reepjes.
- Snij de tomaten en paprika in stukjes.
- Snij de peper in hele kleine stukjes.
- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken
- Kook de zoete aardappel gaar.
- Pel de ui en snipper hem en fruit deze samen met de peper en de geperste knoflook in een scheut olie.
- Voeg het gehakt toe en braad even aan.
- Voeg de Mexicaanse melange toe.
- Voeg de tomaten en de paprika toe.
- Voeg de mais toe.
- Pureer de zoete aardappel en maak er met een scheutje melk puree van.
- Voeg op het laatst de witlof aan de gehaktschotel toe en bak heel kort mee.
- Serveer de zoete aardappelpuree naast het gehaktmengsel met wat kaas en verse koriander
Tip: Vervang het gehakt door 2500 gram zwarte bonen