Print

Mexicaanse witlofschotel

Recept van de smaaktuijn

Ingrediënten

Benodigdheden: 

  •      500 g witlof 
  •   250 gram tomaten (5 stuks)
  •   150 gram paprika (1 stuks)
  •   1 rode peper
  •   800 gram zoete aardappel
  •   1 ui
  •   2 teentjes knoflook
  •   300 gram rundergehakt
  •   De SmaakTuijn Mexicaans
  •      Scheutje melk
  •     150 gram mais
  •     150 gram geraspte kaas
  •     koriander

Instructies

  1.    Snij het onderste stukje van de witlofstronkjes en haal de harde kern aan de onderkant er eventueel uit. Snij de witlof in reepjes.
  2. Snij de tomaten en paprika in stukjes.
  3. Snij de peper in hele kleine stukjes.
  4. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken
  5. Kook de zoete aardappel gaar.
  6. Pel de ui en snipper hem en fruit deze samen met de peper en de geperste knoflook in een scheut olie.
  7. Voeg het gehakt toe en braad even aan.
  8. Voeg de Mexicaanse melange toe.
  9. Voeg de tomaten en de paprika toe.
  10. Voeg de mais toe.
  11. Pureer de zoete aardappel en maak er met een scheutje melk puree van.
  12. Voeg op het laatst de witlof aan de gehaktschotel toe en bak heel kort mee.
  13. Serveer de zoete aardappelpuree naast het gehaktmengsel met wat kaas en verse koriander 

Tip: Vervang het gehakt door 2500 gram zwarte bonen