Print

Pollo alla Rossini

Ingrediënten

Aantal

14 personen:

let op voor minder personen de hoeveelheden aanpassen

  • 14 keer kipfilet plat geslagen (ongeveer 100 gram per persoon)
  • scheut olijfolie om te bakken
  • 50 gram boter
  • bloem 
  • 4 glazen marsalawijn
  • 300 gram gruyere aan stuk
  • 14 plakken parmaham
  • 14 sneetjes wit brood
  • witte truffelolie
  • zout en peper uit de molen

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Steek het brood uit met kleine rondjes. Laat de helft van de boter in een pan smelten. Doe het brood erin en laat het goudbruin worden. Bewaar dit apart.
  3. Laat de andere helft van de boter en truffelolie in een grote koekenpan smelten.
  4. Bak de kip even aan. Haal de kip uit de pan en wentel het door de bloem.
  5. Doe de marsalawijn in de pan. Doe de kip terug in de pan en laat het even sudderen. voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  6. Doe de kip in een ovenschaal. Leg op ieder stuk kip een plakje parmaham en een plakje gruyere.
  7. Laat in de oven de kaas smelten.
  8. Leg het brood op de borden. Doe het vlees op het brood met een lepel saus uit de pan en een beetje truffelolie.