Print

pompoensoep met cocosmelk

Ingrediƫnten

Aantal

4 pers.

Voor de soep;

  • 1 flespompoen
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijn gesneden
  • 100 gram roomboter
  • 3 eetlepels rode curry (of minder indien het te pittig lijkt)
  • 1 liter bouillon
  • 1 liter kokosmelk
  • zout
  • peper
  • bouillonpoeder (tuinkruiden bouillon)

Instructies

  1. schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd vervolgens in mooie blokjes. Tevens de ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden.
  2. Laat 100 gram roomboter smelten in een soeppan en fruit hierin de pompoen, ui en knoflook.
  3. Doe vervolgens de bloem erbij en laat op half vuur matig garen. Voeg de kruidenpasta (de curry) toe en laat iets mee garen.
  4. Doe de bouillon erbij en laat iets binden. Room toevoegen en rustig laten doorgaren. Proef op smaak met zout
  5. Wil je de soep aparter maken dan kun je gesneden of gescheurde surimi sticks toevoegen in het kopje voor je de soep op schenkt.