Print

Ras el hanout tray bake

Recept van de smaaktuijn

Ingrediënten

benodigdheden voor 4 personen:

  •     150 gram paprika (1 stuks)
  •     300 gram aubergine (1 stuks)
  •     200 gram  winterwortels (2 stuks)
  •     200 gram venkel (1 stuks)
  •     1 rode ui
  •     2 teentjes knoflook
  •     De SmaakTuijn Ras el hanout
  •     handje abrikozen
  •     handje rozijnen
  •     275 gram couscous (bijv. van kikkererwten)
  •     1 biologische citroen
  •     150 gram ongezouten amandelen
  •     200 gram feta
  •   200 gram hummus (kan zelfgemaakt, indien zonder zout)
  •     Olijfolie (uit keukenkastje)
  •     Bakpapier (uit keukenkastje)

Instructies

  1.      Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2.      Snij alle groentes zoals de paprika, aubergine, wortel en venkel in blokjes. Dit kan grof of minder grof, net waar je van houdt.
  3.      Snij de ui en 1 teentje knoflook fijn.
  4.      Meng de Ras el hanout kruiden met een flinke scheut olijfolie.
  5.      Wel de abrikozen en de rozijnen in lauw water.
  6.            Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  7.           Hussel alle gesneden groenten, ui en knoflook goed door elkaar voordat je ze op de ovenplaat legt.
  8.            Voeg de olijfolie-Ras el hanout marinade toe en hussel alles goed door elkaar.
  9.            Zet de plaat in de oven en bak het gaar in ca. 20 minuten (afhankelijk van hoe grof de groenten gesneden is). Halverwege even omhusselen.
  10.          Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking.
  11.          Was de citroen en rasp de schil.
  12.          Haal de plaat uit de oven.
  13.          Voeg de amandelen en het gewelde fruit aan het groentemengsel toe. En meng de couscous er doorheen.
  14.      Kruimel kleine blokjes feta en de citroenschil snippers over de couscous.
  15.      Serveer met 4 eetlepels hummus.
  16.      Pers de overgebleven citroen uit en sprenkel naar smaak over het gerecht.

Tip: Wil je de feta en amandelen vervangen door  een stukje kipfilet? Bak deze mee op de baktray.