- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij alle groentes zoals de paprika, aubergine, wortel en venkel in blokjes. Dit kan grof of minder grof, net waar je van houdt.
- Snij de ui en 1 teentje knoflook fijn.
- Meng de Ras el hanout kruiden met een flinke scheut olijfolie.
- Wel de abrikozen en de rozijnen in lauw water.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier.
- Hussel alle gesneden groenten, ui en knoflook goed door elkaar voordat je ze op de ovenplaat legt.
- Voeg de olijfolie-Ras el hanout marinade toe en hussel alles goed door elkaar.
- Zet de plaat in de oven en bak het gaar in ca. 20 minuten (afhankelijk van hoe grof de groenten gesneden is). Halverwege even omhusselen.
- Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking.
- Was de citroen en rasp de schil.
- Haal de plaat uit de oven.
- Voeg de amandelen en het gewelde fruit aan het groentemengsel toe. En meng de couscous er doorheen.
- Kruimel kleine blokjes feta en de citroenschil snippers over de couscous.
- Serveer met 4 eetlepels hummus.
- Pers de overgebleven citroen uit en sprenkel naar smaak over het gerecht.
Tip: Wil je de feta en amandelen vervangen door een stukje kipfilet? Bak deze mee op de baktray.