Voor 1 taart of ongeveer 12 kleine taartjes gemaakt in een muffinvorm
Auteur:Rémonde post
Ingrediënten
Aantal
Voor het deeg;
125 gr zachte boter
90 gr witte basterdsuiker
1 ei
250 gr bloem
snufje zout
Voor de vulling;
Handvol hazelnoten
2 eierdooiers
100 gr suiker
1/2 zakje vanillesuiker
snufje gemalen vanille
1,5 dl slagroom
Instructies
Roer de boter met de suiker tot room.
Voeg de eieren toe en blijf roeren. Voeg de bloem en het zout toe. Kneed hier een glad deeg van.
Leg het deeg op een werkvlak, druk het uit met de handpalm. Maak er dan weer een bal van en blijf zo doorgaan tot het deeg zacht en soepel is.
Rol het deeg uit en vorm dit naar een grote deegvorm of steek er rondjes uit die passen in een muffinvorm.
De muffinvorm hoeft niet eerst ingevet te worden, het deeg is goed genoeg.
Doe de hazelnoten in de vijzel en stamp deze fijn. De noten mogen herkenbaar blijven.
Doe in ieder bodempje (taartvorm) een lepel van de gestampte noten.
Doe de muffin/taartvorm in de oven en bak deze voor totdat de rand caramelkleurig is. voor de muffinvorm zal dit 5-8 minuten zijn, voor de grote vorm c.a 12 minuten.
Klop ondertussen de eierdooiers, suiker en vanille in een kom stevig door elkaar. Klop daarna de room erdoor.
Giet dit mengsel over de noten en bak de taart nog c.a 20-35 minuten in de oven tot het roommengsel gaar is.
Dien de taart warm op, eventueel ook met slagroom.