Print
Roti met kip curry
Recept van de smaaktuijn
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
Benodigdheden: 4 personen
- 400 gram pastinaak
- 500 gram voorgekookte aardappelen
- 2 middelgrote uien (rood)
- 3 teentjes knoflook
- 1 vers pepertje (rood)
- 400 gram kippendijvlees
- De SmaakTuijn Curry
- 4 eieren
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 500 gram kousenband (of sperziebonen)
- 4 rotivellen (toko of supermarkt)
- Scheutje olie (keukenkastje)
Instructies
- Schil de pastinaak en snij deze in blokjes.
- Halveer de aardappelen.
- Snipper de ui, de knoflook en het pepertje fijn.
- Snij de kipfilet in klein blokjes of reepjes.
- Doe een flinke scheut olie in een grote braadpan en laat warm worden.
- Fruit hierin de ui, de knoflook glazig op niet te hoog vuur. Voeg de peper toe.
- Voeg de kipfilet en de Curry kruiden toe, en roer door.
- Bak gedurende 5 minuten, op halfhoog vuur en schep regelmatig om, zodat de kip bijna gaar is.
- Kook ondertussen de eieren in 8 minuten.
- Doe de aardappelen en pastinaak blokjes bij het kipmengsel.
- Voeg de tomaatblokjes toe en roer goed om.
- Zet vuur laag en laat ca. 15 minuten sudderen, met de deksel op de pan, tot de aardappel en pastinaak gaar zijn. Hou het vocht een beetje in de gaten en voeg eventueel extra toe.
- Dop de kousenband en snij het in stukken van ongeveer 4 centimeter. Kook deze gaar.
- Verwarm de rotivellen, vlak voor gebruik.
- Snij het gekookte ei door de helft en dien alles tegelijk op.
Tip: Maak het gerecht een dag van te voren. Het wint nog meer aan smaak doordat je kruiden dan lekker door het hele gerecht trekken. En je hebt zomaar een dag dat je niet hoeft te koken ;-).