Print

Salade

Ingrediënten

Aantal
  • 2 x 2 paprika’s verschillende kleuren
  • 23 tenen knoflook
  • 56 ansjovis filets
  • Paar theelepels kappertjes
  • Olijfolie
  • 3 takjes verse oregano

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg de paprika’s in zijn geheel in de oven. Laat ze hierin gedurende 25 minuten garen.
  3. Haal vervolgens uit de oven en leg de paprika’s heet in een mengkom/schaal. Dek gelijk af met plastic folie of aluminium folie. Laat de paprika’s ongeveer 15 minuten in de kom afkoelen.
  4. Hak intussen de knoflook en ansjovis heel fijn.
  5. Ris de oregano van de takjes en snijd dit ook fijn. Haal de paprika’s uit de schaal en trek voorzichtig met een scherp mes het velletje van de paprika.
  6. Maak de paprika schoon aan de bovenzijde en snijd vervolgens eerst in vieren. Haal de pitjes eruit en snijd vervolgens de paprika in gelijke stroken.
  7. Leg op bordjes/schaaltjes om en om gekleurd de paprika stroken naast elkaar. Blijf zo doorgaan. (Eventueel de paprika verdelen over verschillende borden in verband met tafel indeling.)
  8. Vervolgens de ansjovis, knoflook en kappertjes over de paprika verdelen en besprenkelen met de olijfolie.
  9. Als laatste de oregano over de salade verdelen en op kamertemperatuur laten marineren tot gebruik