Print

Salade

Ingrediënten

Aantal

Voor 1 schaal ongeveer 6 personen

  1. 500 gram licht voorgekookte krielaardappeltjes
  2. handje sperzieboontjes
  3. handje spinazie, steeltjes ontdaan
  4. blikje doperwtjes
  5. groene asperges
  6. blikje artisjokharten
  7. scheut olijfolie
  8. scheut balsamico azijn(in dit geval gebruiken we witte)
  9. verse kruiden als peterselie, basilicum en bieslook
  10. zout en peper uit de molen
  11. 1 ui fijngesneden in ringetjes
  12. 1 teentje knoflook heel fijn gesneden

Instructies

  1. Maak de sperzieboontjes schoon en snijd deze doormidden. Kook deze samen met de krieltjes tot bijna gaar.
  2. Laat samen afkoelen tot lauwwarm. Snijd de spinazie of scheur deze in reepjes. Snijd de asperges, artisjokken in gelijkmatige stukjes, voeg samen met de doperwtjes toe aan de aardappels.
  3. Maak met de olijfolie en de balsamico azijn een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de ansjovisfilets en de verse kruiden heel fijn. Meng dit door de dressing en laat dit even trekken.
  5. Ui en knoflook heel fijn snijden en samen met de dressing door de groenten en aardappeltjes mengen.
  6. Het is het lekkerste als het gerecht even op kamertemperatuur zijn werk kan doen. Trekken alle kruiden en ingredienten lekker in                                                                                                                                        Tip; Kan ruim van te voren gemaakt worden en ook heerlijk bij een zomerse barbecue.