Print

Soepje

Ingrediënten

Aantal

4 pers.

Voor de soep;

  • 2 uien
  • 3 rode paprika”s
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • 1 liter bouillon
  • 1 liter room
  • zout
  • peper
  • bouillonpoeder (tuinkruiden
  • bouillon)
  • voor de kipfilet;
  • 4 grote plakken gandaham
  • zout
  • 100 gram kipfilet
  • bloem

Instructies

Soep;

  1. Maak de paprika schoon door de zaden te verwijderen. Snijd vervolgens in mooie blokjes. Tevens de ui schoonmaken en fijnsnijden.
  2. Laat 100 gram roomboter smelten in een soeppan en fruit hierin de paprika en ui.
  3. Doe vervolgens de bloem erbij en laat op half vuur matig garen.
  4. Doe de bouillon erbij en laat iets binden. Room toevoegen en rustig laten doorgaren. Breng op smaak met zout en peper en iets bouillonpoeder.
  5. Was de kipfilet in zout water. Breng een pan water aan de kook en blancheer de filet hierin kort.
  6. Laat deze goed afkoelen en drogen.
  7. Haal de filet licht door de bloem en rol deze door de gandaham. Rol deze vervolgens nog een keer door de bloem en bak ze voor in roomboter.

Opmerkingen

Dien de soep op met rolletjes apart