- Snij de paprika in blokjes.
- Snij de spitskool in reepjes.
- Snij de kip in reepjes of stukjes.
- Snij de ui, knoflook, gember en peper fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook licht aan. Voeg de gember en peper toe.
- Voeg de Garam Masala kruiden toe en roer goed door.
- Voeg de kip toe en bak tot het gaar is.
- Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak dit even mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de kookroom toe en roer goed door. Zet het vuur wat zachter.
- Pak een andere pan. Roerbak in een scheutje olie, de gesneden spitskool ongeveer 5 minuten (of langer als je de spitskool wat minder knapperiger wilt hebben).
- Voeg de laatste 2 minuten de bloemkool rijst er aan toe en roerbak dit samen.
- Voeg cashewnoten toe aan het kipmengsel.
- Serveer de tikka masala op een bedje van spitskool en bloemkoolrijst.
Tip: Indien je deze maaltijd vegetarisch wilt eten, vervang de kip door 200 gram vegetarische kipstukjes. En gebruik plantaardige kookroom.