Print

Tikka Masala

Recept van de Smaaktuijn

Ingrediënten

Aantal

Benodigdheden voor 4 personen

  • 150 gram paprika (1 stuks)
  •    200 gram spitskool
  •           400 gram kipfilet
  •      1 rode ui
  •      4 teentjes knoflook
  •      2 cm verse gember
  •      1 rode peper
  •      De SmaakTuijn Garam Masala
  •      1 blikje tomatenpuree
  •      400 gram tomatenblokjes
  •      250 ml kookroom
  •      400 gram bloemkoolrijst
  •      25 gram ongezouten cashewnoten (handje)
  •      Olijfolie (uit keukenkastje)

Instructies

  1.     Snij de paprika in blokjes.
  2.     Snij de spitskool in reepjes.
  3.     Snij de kip in reepjes of stukjes.
  4.     Snij de ui, knoflook, gember en peper fijn.
  5.           Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook licht aan. Voeg de gember en peper toe.
  6.             Voeg de Garam Masala kruiden toe en roer goed door.
  7.           Voeg de kip toe en bak tot het gaar is.
  8.           Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak dit even mee.
  9.           Voeg de tomatenblokjes en de kookroom toe en roer goed door. Zet het vuur wat zachter.
  10.           Pak een andere pan. Roerbak  in een scheutje olie, de gesneden spitskool ongeveer 5 minuten (of langer als je de spitskool wat minder knapperiger wilt hebben).
  11.          Voeg de laatste 2 minuten de bloemkool rijst er aan toe en roerbak dit samen.
  12.          Voeg cashewnoten toe aan het kipmengsel.
  13.      Serveer de tikka masala op een bedje van spitskool en bloemkoolrijst.

Tip: Indien je deze maaltijd vegetarisch wilt eten, vervang de kip door 200 gram vegetarische kipstukjes. En gebruik plantaardige kookroom.