- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in dunne reepjes.
- Schil de aardappelen en snij in partjes.
- Pel de rode ui en snij in halve ringen.
- Kook de wortelen, pastinaak en aardappeltjes beetgaar.
- Giet de groenten en aardappelen af en doe het in een ovenschaal.
- Voeg de paprika en de uienringen toe.
- Meng de Ras el hanout melange met een goede scheut olie en besprenkel dit over de groenten.
- Hussel dit goed door en zet dit 12 minuten in de oven.
- Schep de groenten halverwege even om.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
- Zet de zalm 12 minuten in de hete oven.
- Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
- Meng de mayonaise met de citroenrasp en het sap en voeg een beetje water toe.
- Serveer de zalm met de groenten en gebakken aardappeltjes.
- En besprenkel het geheel met de citroenmayonaise.
Tip: De aardappeltjes kunnen ook apart worden geserveerd, Bijv door er puree van te maken