Zucchini al pomodoro e basilico (courgette met tomaat en basilicum
Auteur:MyFood.ie
Categorie:Italiaanse keuken
Ingrediënten
Aantal
Benodigdheden voor 10 personen, let op voor minder personen hoeveelheden aanpassen
1 kilo rijpe tomaten,
1 kilo courgette,
4 tenen knoflook,
Olijfolie,
Zout,
1 bosje basilicum
Instructies
Maak met een scherp mes een kruisje aan de onderzijde van de tomaten. Dus niet bij het kroontje maar aan de andere zijde.
Breng een pan water aan de kook en zet een pan of kom met koud water klaar. Laat met behulp van een lepel de tomaten om beurten in het hete water zakken totdat de velletjes gaan omkrullen.
Koel ze vervolgens snel af in het koude water en de vellen laten los.
Verwijder het vel en ontdoe ze van zaad.
Was de courgettes en snijd deze in blokjes.
Pel de knoflook en hak het zeer fijn. Of rasp het met behulp van de knoflookrasp.
Verhit in een wok of koekenpan de olijfolie. Fruit hierin de knoflook.
Voeg tomaten, basilicum en courgette blokjes toe.
Zet het vuur zo laag mogelijk en laat het geheel enige tijd langzaam garen. Totdat de courgette blokjes zacht en beetgaar zijn.