Courgette met tomaat en basilicum

Print

Zuchini al pomodoro e basilico

Voor 10 personen.

  • Auteur: Rémonde Post

Ingrediënten

Aantal

Ingrediënten

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 1 kilo courgette
  • 4 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Zout
  • 1 bosje basilicum

Instructies

Bereiding:

  1. Maak met een scherp mes een kruisje aan de onderzijde van de tomaten. dus niet bij het kroontje maar aan de andere zijde.
  2. Breng een pan water aan de kook en zet een pan of kom met koud water klaar.
  3. Laat met behulp van een lepel de tomaten om de beurt in het hete water zakken totdat de velletjes gaan omkrullen. We blancheren de tomaten in heet water.
  4. Koel ze vervolgens snel af in het koude water en de velletjes laten los.
  5. Verwijder het velletje en ontdoe ze van zaad.
  6. Was de courgettes en snijd deze in blokjes.
  7. Pel de knoflook en hak het zeer fijn.
  8. Verhit in een wok of koekenpan de olijfolie. Fruit hierin de knoflook.
  9. Voeg de tomaten, basilicum, en courgette blokjes toe.
  10. Zet het uur zo laag mogelijk en laat het geheel enige tijd langzaam garen totdat de courgette blokjes zacht en beetgaar zijn.
  11. Breng op smaak met zout en peper.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons op social media. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

Print
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Healthy food

Het Vitalokaal

Als je bezig wilt met het ontwikkelen van een gezond(er) eetpatroon is het aanbod enorm. Dit grote aanbod in combinatie met de snel op elkaar volgende voedingshypes maken het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar kun je het niet volhouden door allerlei verschillende redenen. Of misschien weet je niet goed wat bij je past. Daarvoor is Het Vitalokaal! Wij kijken wat bij je past en helpen je bij het ontwikkelen van een leefstijl waar je gezond en gelukkig van wordt en die je makkelijk kunt volhouden.