pompoensoep met cocosmelk
- Categorie: soep
Ingrediënten
Aantal
4 pers.
Voor de soep;
- 1 flespompoen
- 2 uien gesnipperd
- 3 tenen knoflook fijn gesneden
- 100 gram roomboter
- 3 eetlepels rode curry (of minder indien het te pittig lijkt)
- 1 liter bouillon
- 1 liter kokosmelk
- zout
- peper
- bouillonpoeder (tuinkruiden bouillon)
Instructies
- schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd vervolgens in mooie blokjes. Tevens de ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden.
- Laat 100 gram roomboter smelten in een soeppan en fruit hierin de pompoen, ui en knoflook.
- Doe vervolgens de bloem erbij en laat op half vuur matig garen. Voeg de kruidenpasta (de curry) toe en laat iets mee garen.
- Doe de bouillon erbij en laat iets binden. Room toevoegen en rustig laten doorgaren. Proef op smaak met zout
- Wil je de soep aparter maken dan kun je gesneden of gescheurde surimi sticks toevoegen in het kopje voor je de soep op schenkt.
