Print
salade van noedels en roerbakgroenten
- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Thaise gerechten
Ingrediënten
Aantal
benodigdheden voor 4-6 personen
- 1 klein pakje noedels,
- 2 eetlepels olie,
- 1 teentje knoflook,
- 1 rode peper heel fijn gesneden,
- 2 stronkjes bleekselderij,
- Handje taugé,
- 2 bosuitjes,
- 1 tomaat,
Dressing;
- ½ theelepel chili poeder,
- 3 eetlepels japanse soya,
- 1 eetlepel ketjap,
- 1 theelepel honing
Instructies
- Kook de noedels kort in kokend water. In tussentijd;
- Knoflook heel fijn snijden en de bleekselderij in kleine plakjes snijden snijd de tomaat in blokjes en de bosui is dunne ringetjes.
- Verhit de olie en bak de knoflook een paar seconden. Voeg dan gelijk de pepertjes toe. Wacht tot de knoflook goudbruin is.
- Schut de noedels door een vergiet.
- Doe de groenten door de knoflook. Temper de hittebron en roerbak de groenten. Blus af met de dressing en voeg de noedels hier aan toe.
- Serveer gelijk.
voor de dressing alle ingrediënten mixen.