zet in de oven
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
Apple Crumble
Benodigdheden:
vuurvast schaaltje
vork
- Auteur: Remonde Post
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Kook tijd: 15 minuten
- Totaal tijd: 20 minuten
- Yield: per persoon
- Categorie: ontbijt, tussendoor, dessert
- Method: bakken
- Cuisine: koolhydraatarm, glutenvrij
Ingrediënten
- 1 appel in blokjes (mag met/zonder schil)
- Flink kaneel
- 50–75 gram amandelmeel (hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je ei is)
- 1 ei,
- een snufje zout,
- een klein scheutje honing een mix
Note voor de amandelmeel:
(staat in reformvak, maar tegenwoordig ook al vaak in bakvak van de supermarkt)
Instructies
Verwarm de oven voor op 185 graden of heteluchtoven op 175 graden.
Snijd de appel in partjes (je kunt deze van te voren schillen, maar hoeft niet) en doe deze in een vuurvast ovenschaaltje. Doe flink kaneel over de appel, meng even en laat een marineren.
Ondertussen; maak van het ei, de amandelmeel, de snuf zout, snuf kaneel en een scheutje honing een mix. Kijk of de hoeveelheid amandelmeel voldoende is ten opzichte van het ei. Het mag een beetje een stevig mengsel zijn. Anders een beetje amandelmeel toevoegen.
Meng dit en leg vervolgens de mix bovenop de appel. Plaats in de voorverwarmde oven en bak het gedurende 15 minuutjes.
Opmerkingen
Heerlijk om warm te eten, maar ook prima als je dit bakt, af laat koelen en mee neemt als tussendoortje!