Print

Bruchette

Ingrediënten

Aantal
  • 3 stokbroden (boerenbrood of iets dergelijks)
  • Scheut olijfolie
  • 5 trostomaten
  • 3 pakjes mozzarella kaas
  • 2 blikjes ansjovisfilets in olie
  • 1/2 bosje basilicum

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd het brood in grove plakken, en rooster het kort in de oven tot het krokant is.
  3. Maak de knoflookteentjes schoon en snijd deze doormidden.
  4. Wrijf de stokbroodjes in met de knoflooktenen. Leg ze vervolgens in een bakblik. Smeer met een kwastje licht in met wat olijfolie.
  5. snijd de tomaten in plakjes.
  6. De helft van de boordjes belegen met de gesneden tomaat, beetje peper en een blaadje basilicum.
  7. snijd de mozzarella in plakken.
  8. De andere helft beleggen met een plakje mozzarella en een filet ansjovis.
  9. Zet gedurende 8-10 minuutjes in de oven tot de kaasjes gesmolten zijn.

Serveer per persoon van een ieders een variant.