paar citroenschilletjes getrokken met de citrusrasp.
100 gram witte bastardsuiker
250 ml room
3 eierdooiers
taartvorm
voor deeg
250 gram bloem
175 gram kristalsuiker of witte bastardsuiker
225 gram bleu band op kamertemperatuur
snufje zout
Instructies
Oven voorverwarmen op 190 graden. Ingredienten voor het deeg tot een soepele bal kneden. Even 20 minuten laten rusten in de koelkast.
Werkbank bestuiven met een beetje bloem. Deeg met de deegroller uitrollen op de werkbank en de taartvorm (in dit geval een siliconenvorm) met het deeg bekleden.
Citroenen uitpersen en sap verwarmen in een steelpan. Room en suiker toevoegen en laten verwarmen tot alles is opgelost.
Eierdooiers loskloppen en een beetje van de warme room toevoegen en roeren. Eieren weer terug bij room/citroen mengsel en flink roeren op matig hoog vuur tot het een lobbige saus wordt.
Schenk de citroenvla in de taartvorm en bak hem gedurende een half uur tot drie kwartier gaar.
Zodra de vla aan de bovenzijde bruine plekjes laat zien is de taart klaar.