Print
Citroentaart
- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: dessert
Ingrediënten
Aantal
4 pers.
- voor de citroentaart
- voor de vulling
- sap van 2 citroenen
- paar citroenschilletjes getrokken met de citrusrasp.
- 100 gram witte bastardsuiker
- 250 ml room
- 3 eierdooiers
- taartvorm
- voor deeg
- 250 gram bloem
- 175 gram kristalsuiker of witte bastardsuiker
- 225 gram bleu band op kamertemperatuur
- snufje zout
Instructies
- Oven voorverwarmen op 190 graden. Ingredienten voor het deeg tot een soepele bal kneden. Even 20 minuten laten rusten in de koelkast.
- Werkbank bestuiven met een beetje bloem. Deeg met de deegroller uitrollen op de werkbank en de taartvorm (in dit geval een siliconenvorm) met het deeg bekleden.
- Citroenen uitpersen en sap verwarmen in een steelpan. Room en suiker toevoegen en laten verwarmen tot alles is opgelost.
- Eierdooiers loskloppen en een beetje van de warme room toevoegen en roeren. Eieren weer terug bij room/citroen mengsel en flink roeren op matig hoog vuur tot het een lobbige saus wordt.
- Schenk de citroenvla in de taartvorm en bak hem gedurende een half uur tot drie kwartier gaar.
- Zodra de vla aan de bovenzijde bruine plekjes laat zien is de taart klaar.