Weet en eet voor het leven!

PMO: De routekaart naar een gezonder voedingspatroon

Voor een hogere duurzame inzetbaarheid en een vitaal team helpt het Vitalokaal je op weg om de gezondheid van je medewerkers helder in beeld te krijgen.

Steeds vaker zijn ondernemers veel geld kwijt aan ziekteverzuim. Het aanhoudende personeelstekort zorgt voor een scheve verdeling van de werklast onder werknemers. Een hardnekkig gevolg hiervan is dat werkgevers steeds vaker te maken krijgen met onverwachte uitval van hun medewerkers. 

Een PMO (preventief medisch onderzoek) kan hierbij helpen. Door in kaart te krijgen wat de psychische en fysieke klachten van werknemers zijn kunnen werkgevers beter inspelen op mogelijke gezondheidsrisico’s op de werkvloer. Op deze manier kunnen eventuele knelpunten in het werkproces voortijdig worden herkend. Het Vitalokaal heeft programma’s ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers gezond en vitaal blijven en hun prestaties verbeteren.

healthy eating

PMO verplicht?

Volgens de arbowet moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een preventief medisch onderzoek uit te voeren. PMO’s kunnen nogal van elkaar verschillen qua inhoud. Van een eenvoudige vragenlijst tot een uitgebreid fysiek onderzoek. Het Vitalokaal biedt fysieke testen die een volledig beeld van de gezondheid geven. Dit meet de volgende aspecten:

Voor €69,95 is de afname per persoon kunt u bij het Vitalokaal een preventief medisch onderzoek laten uitvoeren.

* Exclusief inregeltraject van 695,95 euro

De gezondheidscheck duurt tussen de 30 en 40 minuten. De check is inclusief gezondheidstips en het eenmalig inregelen van mogelijke voortzetting van het gezondheidstraject.

Vitaliteit op de werkvloer

Een PMO kan helpen bij het verbeteren van de vitaliteit op de werkvloer en daardoor de productiviteit van de werknemer verhogen. Met vitaliteit wordt de algemene levensenergie van de werknemer bedoeld. Een vitale werknemer is betrokken, toont initiatief en komt met creatieve ideeën. Meten is weten en dankzij een preventief medisch onderzoek krijgt de werkgever een helder beeld van hoe vitaal zijn of haar werknemers zijn (of kunnen zijn). De workshops en trajecten van Het Vitalokaal bieden werknemers handvaten om vitaler te worden dankzij een gezonder voedingspatroon. Makkelijke en gezonde recepten vormen de bouwstenen van een vitale werknemer. 

Duurzame inzetbaarheid

Een preventief medisch onderzoek versterkt daarnaast de duurzame inzetbaarheid van een werknemer. Iemand is duurzaam inzetbaar wanneer hij of zij op de langere termijn gemotiveerd kan blijven werken voor een bedrijf. Het doel is daarbij om iemand duurzaam inzetbaar te maken tot uiterlijk de pensioenleeftijd. De werkgever kan hier aan bijdragen door een positieve werkcultuur te scheppen met goede arbeidsomstandigheden. De gezondheidsprogramma’s van Het Vitalokaal kunnen helpen bij een gezonde levensstijl van werknemers. Hierdoor zullen ze op de langere termijn gelukkiger en weerbaarder zijn, wat van onschatbare waarde kan zijn voor het goed functioneren van een bedrijf.

PMO in combinatie met een basis live dag

Om uw medewerkers te motiveren om een PMO te laten doen kunnen wij de module afstemmen op onze basis live dag module. Tijdens de basis live dag leren je medewerkers op een toegankelijke manier om hun voedingspatronen nog eens gronding onder de loep te nemen. Door middel van een interactief programma met theoretische en praktische informatie wisselen ze onderling hun ervaringen met gezonde voeding uit. Tijdens de basis live dag leren deelnemers de noodzakelijke bouwstenen van een gezond voedingspatroon herkennen en krijgen ze tips die ze direct mee naar huis kunnen nemen. De basis live dag kan worden ingezet als voorbereiding op een PMO of juist omgekeerd, als een concrete eerste stap nadat de medische resultaten uit het onderzoek bekend zijn geworden.

Programma's en trainingen

'Weet en eet voor het leven' programma's

Het Vitalokaal heeft programma’s in verschillende vormen en lengtes. In ieder programma staat ‘Weet en eet voor het leven’ centraal.

Masterclass

In de masterclasses en workshops van 2/2,5 uur brengen we deelnemers een nieuwe kijk en een andere manier van denken over gezond eten bij. We laten heb deze vooral ook ervaren. Leuk, leerzaam en een echte ervaring.

Basis live dag

In de masterclasses en workshops van 2/2,5 uur brengen we deelnemers een nieuwe kijk en een andere manier van denken over gezond eten bij. We laten heb deze vooral ook ervaren. Leuk, leerzaam en een echte ervaring.

90-dagen traject

Het 90-dagentraject is geschikt voor deelnemers die echt uitdaging hebben op het gebied van gezond leven en gezond eten. Dit traject neemt deelnemers mee in een volledige transitie ten aanzien van een veranderend voedingspatroon. Met volledige ondersteuning vanuit Het Vitalokaal en in een veilige omgeving met gelijkgestemden, werken we stap voor stap aan een nieuwe manier van eten.

In-company trajecten

Het in-company traject neemt teams mee in specifieke uitdagingen op het gebied van gezond eten. Vanuit Het Vitalokaal wordt er volledige ondersteuning geboden met stap voor stap coaching. We focussen op plezier en dat gezond eten ook lekker kan zijn.

PMO

Voor een hogere duurzame inzetbaarheid en een vitaal team helpt het Vitalokaal je op weg om de gezondheid van je medewerkers helder in beeld te krijgen.

 

Membership

Het membership bestaat uit een laagdrempelige dagelijkse post vol inspiratie, praktische tips en korte knowhow-video’s. Gezonde gewoontes ontwikkelen kost nou eenmaal tijd. Door dagelijks een gezond menu aan te bieden, zorgen we ervoor dat niemand in het bedrijf nog na hoeft te denken over wat er na een werkdag op tafel moet staan. Het is altijd gezond en makkelijk te maken inclusief een boodschappenlijstje. De video’s zijn leuk om naar te kijken en zitten vol kennis over voeding.