Weet en eet voor het leven!

Grote veranderingen door kleine stappen

Stappenplan van de programma's

De ‘Weet en eet voor het leven’ programma’s brengen heel wat teweeg. De deelnemers krijgen een aangename, smakelijke ervaring met veel inzichten. De deelnemers krijgen een collectieve (en soms confronterende) ervaring over hoe je ingesleten en vastgeroeste denk- en eetpatronen kunt herkennen en nieuwe manieren van denken en eten kunt leren.

Men zal merken dat het eigenlijk niet zo moeilijk is om door kleine stappen grote veranderingen door te maken. Als je maar weet wat je eet! Het Vitalokaal raakt mensen in het hart én hoofd. De opgedane inzichten raken op alle levensgebieden, zowel op zakelijk als op persoonlijk en alledaags gebied. De ervaring leert dat de gedachtevrijheid, creativiteit, motivatie, tevredenheid en verantwoordelijkheid ten aanzien van goed eten en vitaliteit van deelnemers stijgt.

Patronen herkennen en doorbreken

Een andere manier van denken en eten

Van denken in beperkingen naar denken in mogelijkheden. De deelnemers leren elke belemmering te zien als een probleem dat op een lekkere en creatieve manier ingevuld kan worden. De deelnemers ervaren tijdens een sessie een sterk wij-gevoel dat door de collectieve leerervaring positief doorwerkt in de organisatie of groepscultuur, cliëntenbegeleiding of individueel/privé als in de gezinssituatie.
Vitalokaal 11122023 TF HR 53 groot

Vitaliteitsconcept van Het Vitalokaal

'Weet en eet voor het leven' programma's

Het Vitalokaal heeft programma’s in verschillende vormen en lengtes. In ieder programma staat het leren ‘Weet en eet voor het leven’ centraal. Wat is ‘Weet en eet voor het leven’ en hoe doe ik dat?

Masterclasses en workshops

In de masterclasses en workshops van 2/2,5 uur brengen we deelnemers een nieuwe kijk en een andere manier van denken over gezond eten bij. We laten heb deze vooral ook ervaren. Leuk, leerzaam en een echte ervaring.

Membership

Het membership bestaat uit een laagdrempelige dagelijkse post vol inspiratie, praktische tips en korte knowhow-video’s. Gezonde gewoontes ontwikkelen kost nou eenmaal tijd. Door dagelijks een gezond menu aan te bieden, zorgen we ervoor dat niemand in het bedrijf nog na hoeft te denken over wat er na een werkdag op tafel moet staan. Het is altijd gezond en makkelijk te maken inclusief een boodschappenlijstje. De video’s zijn leuk om naar te kijken en zitten vol kennis over voeding.

90-dagentraject

Het 90-dagentraject is geschikt voor deelnemers die echt uitdaging hebben op het gebied van gezond leven en gezond eten. Dit traject neemt deelnemers mee in een volledige transitie ten aanzien van een veranderend voedingspatroon. Met volledige ondersteuning vanuit Het Vitalokaal en in een veilige omgeving met gelijkgestemden, werken we stap voor stap aan een nieuwe manier van eten.

In-company trajecten

Het in-company traject neemt teams mee in specifieke uitdagingen op het gebied van gezond eten. Vanuit Het Vitalokaal wordt er volledige ondersteuning geboden met stap voor stap coaching. We focussen op plezier en dat gezond eten ook lekker kan zijn.