Pasta carbonara

Print

pasta e1688764433593

  • Auteur: MyFood.ie

Ingrediënten

Aantal

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 100 gr guanciale of pancetta 
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 10 gr verse peterselie
  • 1 eieren
  • 1 eidooier

Instructies

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakkingen beetgaar.
  2. Giet het af maar bewaar een kopje kookvocht.
  3. Haal de pasta van het vuur af.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spekreepjes krokant op middelhoog vuur.
  5. Rasp ondertussen de kaas.
  6. Snijd de peterselie fijn.
  7. Klop het ei los in een kommetje en Voeg 15 gr geraspte kaas toe en breng royaal op smaak met versgemalen peper.
  8. Haal de pan met spekjes van het vuur. voeg hier de pasta aan toe.
  9. Roer het eimengsel erdoor en voeg wanneer de pasta te droog is wat kookvocht toe.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons op social media. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

Print
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Healthy food

Het Vitalokaal

Als je bezig wilt met het ontwikkelen van een gezond(er) eetpatroon is het aanbod enorm. Dit grote aanbod in combinatie met de snel op elkaar volgende voedingshypes maken het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar kun je het niet volhouden door allerlei verschillende redenen. Of misschien weet je niet goed wat bij je past. Daarvoor is Het Vitalokaal! Wij kijken wat bij je past en helpen je bij het ontwikkelen van een leefstijl waar je gezond en gelukkig van wordt en die je makkelijk kunt volhouden.