Print
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
Aantal
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gr kipfilet
- Kipkruiden
- 1 eetlepel ketjap
- 400 gram voorgekookte krieltjes
- 325 gram roerbalkgroenten
- Portie satésaus
- 1 lente ui
- Handje cashewnoten
- Kroepoek
- Olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Breng vervolgens de kip op smaak met kipkruiden.
- Verwarm een scheutje olie in een koekenpanen bak de kipfilet aan in een koekenpan.
- Roer de ketjap door de blokjes kipfilet.
- Verwarm een wok of andere koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak hier de roerbakgroenten in aan.
- Breng de groenten op smaak met zout en peper.
- Roer de krieltjes door de roerbakgroenten.
- Maak ondertussen de satésaus warm.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
- Doe de krieltjes met groenten in de ovenschaal.
- Verdeel hierover de helft van de saté saus en leg de blokjes kipfilet hierop.
- Verdeel hierover eventueel nog een beetje van de saus.
- Verwarm de kipsaté ovenschotel 20-25 minuten in de oven.
- Snij de lente ui in dunne ringetjes.
- Tot slot verdeel je de ringetjes lente-ui en cashewnoten over de ovenschaal en maak het geheel nog lekkerder met kroepoek!