Print
Zuchini al pomodoro e basilico
Voor 10 personen.
- Auteur: Rémonde Post
Ingrediënten
Aantal
Ingrediënten
- 1 kilo rijpe tomaten
- 1 kilo courgette
- 4 tenen knoflook
- Olijfolie
- Zout
- 1 bosje basilicum
Instructies
Bereiding:
- Maak met een scherp mes een kruisje aan de onderzijde van de tomaten. dus niet bij het kroontje maar aan de andere zijde.
- Breng een pan water aan de kook en zet een pan of kom met koud water klaar.
- Laat met behulp van een lepel de tomaten om de beurt in het hete water zakken totdat de velletjes gaan omkrullen. We blancheren de tomaten in heet water.
- Koel ze vervolgens snel af in het koude water en de velletjes laten los.
- Verwijder het velletje en ontdoe ze van zaad.
- Was de courgettes en snijd deze in blokjes.
- Pel de knoflook en hak het zeer fijn.
- Verhit in een wok of koekenpan de olijfolie. Fruit hierin de knoflook.
- Voeg de tomaten, basilicum, en courgette blokjes toe.
- Zet het uur zo laag mogelijk en laat het geheel enige tijd langzaam garen totdat de courgette blokjes zacht en beetgaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.