Print

Zuchini al pomodoro e basilico

Voor 10 personen.

Ingrediënten

Aantal

Ingrediënten

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 1 kilo courgette
  • 4 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Zout
  • 1 bosje basilicum

Instructies

Bereiding:

  1. Maak met een scherp mes een kruisje aan de onderzijde van de tomaten. dus niet bij het kroontje maar aan de andere zijde.
  2. Breng een pan water aan de kook en zet een pan of kom met koud water klaar.
  3. Laat met behulp van een lepel de tomaten om de beurt in het hete water zakken totdat de velletjes gaan omkrullen. We blancheren de tomaten in heet water.
  4. Koel ze vervolgens snel af in het koude water en de velletjes laten los.
  5. Verwijder het velletje en ontdoe ze van zaad.
  6. Was de courgettes en snijd deze in blokjes.
  7. Pel de knoflook en hak het zeer fijn.
  8. Verhit in een wok of koekenpan de olijfolie. Fruit hierin de knoflook.
  9. Voeg de tomaten, basilicum, en courgette blokjes toe.
  10. Zet het uur zo laag mogelijk en laat het geheel enige tijd langzaam garen totdat de courgette blokjes zacht en beetgaar zijn.
  11. Breng op smaak met zout en peper.