Print

Curry soep met groentechips

Recept van de smaaktuijn

Ingrediënten

        Benodigdheden: voor 4 personen

  •       600 gram zoete aardappel 
  •       400 koolraap
  •         2 rode uien
  •         3 teentjes knoflook
  •         De SmaakTuijn Curry
  •         250 ml kokos melk
  •         1 limoen
  •         100 gram gedroogde groentechips
  •         olijfolie (keukenkastje)
  •         soeppan

Instructies

  1.      Schil de zoete aardappelen en koolraap en snijd deze in kleine blokjes.
  2.  Snipper de ui en de knoflook heel fijn
  3. Doe een scheut olie in een grote braad- of soeppan en laat warm worden.
  4. Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. (niet te hoog vuur).
  5. Doe de Curry melange erbij.
  6. Laat gedurende 3-4 minuten bakken, schep regelmatig om. Door het bakken van de kruiden krijgt het extra smaak
  7. Doe de zoete aardappelen en koolraap erbij en roer flink om.
  8. Voeg 400 ml water toe.
  9. Zet vuur laag en laat 30 minuten sudderen tot de zoete aardappelen en koolraap gaar is.
  10. Voeg de kokosmelk toe en beoordeel hoeveel water je nog wil toevoegen.
  11. Laat je soep even goed heet worden, maar het hoeft niet te koken.
  12. Voeg limoensap toe.
  13. Verdeel over 4 kommen of soepborden en garneer met de groentechips.

Tip: Doe onderin je soepkom of bord reepjes vlees, vis of tofu. Lekker voor de bite en aanvullende voeding.