Print
Curry soep met groentechips
Recept van de smaaktuijn
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
Benodigdheden: voor 4 personen
- 600 gram zoete aardappel
- 400 koolraap
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- De SmaakTuijn Curry
- 250 ml kokos melk
- 1 limoen
- 100 gram gedroogde groentechips
- olijfolie (keukenkastje)
- soeppan
Instructies
- Schil de zoete aardappelen en koolraap en snijd deze in kleine blokjes.
- Snipper de ui en de knoflook heel fijn
- Doe een scheut olie in een grote braad- of soeppan en laat warm worden.
- Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. (niet te hoog vuur).
- Doe de Curry melange erbij.
- Laat gedurende 3-4 minuten bakken, schep regelmatig om. Door het bakken van de kruiden krijgt het extra smaak
- Doe de zoete aardappelen en koolraap erbij en roer flink om.
- Voeg 400 ml water toe.
- Zet vuur laag en laat 30 minuten sudderen tot de zoete aardappelen en koolraap gaar is.
- Voeg de kokosmelk toe en beoordeel hoeveel water je nog wil toevoegen.
- Laat je soep even goed heet worden, maar het hoeft niet te koken.
- Voeg limoensap toe.
- Verdeel over 4 kommen of soepborden en garneer met de groentechips.
Tip: Doe onderin je soepkom of bord reepjes vlees, vis of tofu. Lekker voor de bite en aanvullende voeding.