Print
Curry spruitjes met kip en amandel
Recept van de smaaktuijn
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- 1 middelgrote ui
- 1 rood pepertje
- 250 gram kipfilet
- De SmaakTuijn Curry
- 250 gram notenrijst
- 100 ml slagroom
- 25 gram gehakte of geschaafde amandelen
- Scheutje olie (uit keukenkastje)
Instructies
- Snij de onderkant van de spruitjes af.
- Snipper de ui en hak het pepertje heel fijn.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Voeg in de braadpan een flinke scheut olie en fruit hierin kort de ui en het pepertje.
- Voeg de Curry melange toe.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en braad kort aan.
- Voeg de spruitjes toe en laat gedurende 10 minuten op laag vuur gaar stoven. Voeg iets water toe als het nodig is.
- Kook ondertussen de rijst, zoals vermeld op de verpakking.
- Voeg de slagroom toe aan het Curry spruiten mengsel.
- Laat nog 5 minuten pruttelen.
- Bak in een droge braadpan de geschaafde amandelen of gehakte noten. even kort.
- Serveer de rijst met spruitencurry en garneer het af met de amandelschaafsel.