Print
Curry vega
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
- 500 gram bloemkool (kleine)
- 200 gram sperziebonen
- 1 zoete aardappel
- 2 middelgrote uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 stukje verse gember
- De SmaakTuijn curry
- 1 a 2 el geraspte kokos
- 200 gram tomaten (2 stuks)
- 250 gram zwarte rijst
- 250 gram cannellini bonen
- 100 ml yoghurt
- 100 ml room
- verse koriander
- 100 gram cashewnoten
- Scheutje olie (keukenkastje)
Instructies
- Snij de bloemkool in kleine stukjes.
- Dop de sperziebonen en halveer deze.
- Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes.
- Snipper de ui en de knoflook heel fijn.
- Schil de gember en rasp deze fijn.
- Doe een scheut olie in een braadpan en bak de ui, knoflook en gember.
- Voeg de curry melange en de geraspte kokos toen.
- Laat 1 minuut doorbakken, zodat de kruiden optimaal op smaak komen.
- Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan het kruidenmengsel.
- Laat dit even pruttelen op laag vuur.
- Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
- Pureer de uitgelekte cannellini bonen, samen met de room en de yoghurt en meng dit met de kruidenmengsel.
- Giet de groenten af en meng dit door de saus.
- Knip de koriander blaadjes in stukjes.
- Serveer de curry met de rijst, cashewnoten en verse koriander.
Tip: hou je van pit? Voeg dan wat chilivlokken toe.