Print

Curry vega

Ingrediënten

  •          500 gram bloemkool 
  •         200 gram sperziebonen
  •          1 zoete aardappel
  •          2 middelgrote uien
  •          3 teentjes knoflook
  •          1 stukje verse gember
  •          De SmaakTuijn curry
  •          1 a 2 el geraspte kokos
  •          200 gram tomaten (2 stuks)
  •          250 gram zwarte rijst
  •          250 gram cannellini bonen
  •          100 ml yoghurt
  •          100 ml room
  •          verse koriander
  •         100 gram cashewnoten
  •         Scheutje olie (keukenkastje)

Instructies

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Dop de sperziebonen en halveer deze.
  3. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes.
  4. kook de bloemkool roosjes, sperziebonen en zoete aardappel beetgaar.
  5. Snipper de ui en de knoflook heel fijn.
  6. Schil de gember en rasp deze fijn. 
  7. Doe een scheut olie in een braadpan en bak de ui, knoflook en gember.
  8. Voeg de curry melange en de geraspte kokos toen.
  9. Laat 1 minuut doorbakken, zodat de kruiden optimaal op smaak komen.
  10. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan het kruidenmengsel.
  11. Laat dit even pruttelen op laag vuur.
  12. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
  13. Laat de cannellini bonen uitlekken en spoel ze goed af.
  14. Pureer de uitgelekte cannellini bonen, samen met de room en de yoghurt en meng dit met de kruidenmengsel.
  15. Giet de groenten af en meng dit door de saus.
  16. Knip de koriander blaadjes in stukjes.
  17. Serveer de curry met de rijst, cashewnoten en verse koriander.

 

Tip: hou je van pit? Voeg dan wat chilivlokken toe.