Print

Gebakken groenten met macadamia kruidendip

Ingrediënten

Aantal

Voor de groenten;

  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • Scheut olijfolie
  • Handje verse koriander
  • 24 tenen knoflook
  • 2 tl djinten (gemalen komijn)
  • (Vers geperst) citroensap
  • Handvol macadamia noten
  • 23 tl. gedroogde koriander (ketoembar)
  • 1 tl. Djinten
  • 1 tl zeezout
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  1. Was de courgettes en droog deze goed af. Snijd de courgettes in grove plakken van ongeveer 0,5 – 1 cm dik.
  2. Maak de paprika schoon en snijd deze in grove stukken.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook kort zodat het niet bruin wordt.
  5. Voeg de paprika toe samen met de djinten. Laat in 5 minuutjes smoren op matig vuur.
  6. Af en toe omscheppen. Voeg de courgette toe en laat het geheel nog zeker 10 minuutjes op matig vuur stoven.
  7. Breng op het laatst de groenten op smaak met de verse koriander, zout en het citroensap.

Serveer de groenten met de kruidendip van macadamia.

Macadamia kruidendip; Het is het meest eenvoudig om deze kruidendip in de keukenmachine of vijzel te bereiden.

  1. Doe de macadamia noten in de vijzel of machine en maal deze fijn tot korrelig.
  2. Doe de kruiden erbij en giet de olijfolie voorzichtig op de droge kruiden, daardoor “pakt” het beter.
  3. Meng nog weer even totdat de kruiden zijn opgenomen en Voeg zout op smaak toe.
  4. Laat even marineren tot gebruik.

Lekker in combinatie met de groenten maar ook lekker bij rauwkost