Print
Gebakken groenten met macadamia kruidendip
- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Warm voorgerecht of bijgerecht, hapje of tapa
Ingrediënten
Aantal
Voor de groenten;
- 1 courgette
- 2 paprika’s
- Scheut olijfolie
- Handje verse koriander
- 2–4 tenen knoflook
- 2 tl djinten (gemalen komijn)
- (Vers geperst) citroensap
- Handvol macadamia noten
- 2–3 thl. gedroogde koriander (ketoembar)
- 1 thl. Djinten
- 1 thl zeezout
- 4 eetlepels olijfolie
- Eventueel nog wat verse koriander
Instructies
- Was de courgettes en droog deze goed af. Snijd de courgettes in grove plakken van ongeveer 0,5 – 1 cm dik.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in grove stukken.
- Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook kort zodat het niet bruin wordt.
- Voeg de paprika toe samen met de djinten. Laat in 5 minuutjes bijna gaar smoren op matig vuur.
- Af en toe omscheppen. Voeg de courgette toe en laat het geheel nog zeker 10 minuutjes op matig vuur stoven.
- Breng op het laatst de groenten op smaak met de verse koriander, zout en het citroensap.
Serveer de groenten met de kruidendip van macadamia.
Macadamia kruidendip; Het is het meest eenvoudig om deze kruidendip in de keukenmachine of vijzel te bereiden.
- Doe de macadamia noten in de vijzel of machine en maal deze fijn tot korrelig.
- Doe de kruiden erbij en giet de olijfolie voorzichtig op de droge kruiden, daardoor “pakt” het beter.
- Meng nog weer even totdat de kruiden zijn opgenomen en voeg eventueel nog een paar takjes verse koriander toe. Voeg zout op smaak toe.
- Laat even marineren tot gebruik.
Lekker in combinatie met de groenten maar ook lekker bij rauwkost