Gegrillde aubergines met kruiden en zout
- Categorie: amuses
Ingrediënten
Aantal
Per persoon
- 1 aubergine of een halve
- Zout
- Olijfolie of zonnebloemolie
Verse kruiden als :
- Dille, koriander, peterselie
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 graden.
- Snijdt de aubergine in helften of in 6 parten. Ligt aan hoe de grootte van de aubergines.
- Smeer de aubergines aan de kant van het vruchtvlees royaal in met olie. Doe er zout op.
- Plaats de aubergines op een bakblik of plaatje en laat ze grillen in de oven. Als ze bruin worden dan zijn ze gaar.
- In de tussentijd kun je vast het kruidenmengsel maken.
- Per aubergine;
- Handje dille, handje koriander, en handje peterselie.
- hak dit fijn. Meng het met elkaar.
- Zodra de aubergines gaar zijn, uit de oven halen, weer insmeren met de olie en de kruiden erover verdelen.
- Op borden leggen als voorgerecht, tapa of bij de borrel. Maar kan ook prima als bijgerecht.
- Je eet het als volgt:
- Je trekt met een vork het vruchtvlees van de schil af.
- Gelijk eten.
- Als voorgerecht ook lekker in combinatie met mozzarella of burrata.
