Print

Gegrillde aubergines met kruiden en zout

rsn79g39

  • Auteur: MyFood.ie
  • Categorie: amuses

Ingrediënten

Aantal

Per persoon

  • 1 aubergine of een halve
  • Zout
  • Olijfolie of zonnebloemolie

Verse kruiden als :

  • Dille, koriander, peterselie

Instructies

  1. Oven voorverwarmen op 225 graden.
  2. Snijdt de aubergine in helften of in 6 parten. Ligt aan hoe de grootte van de aubergines.
  3. Smeer de aubergines aan de kant van het vruchtvlees royaal in met olie. Doe er zout op.
  4. Plaats de aubergines op een bakblik of plaatje en laat ze grillen in de oven. Als ze bruin worden dan zijn ze gaar.
  5. In de tussentijd kun je vast het kruidenmengsel maken.
  6. Per aubergine;
  7. Handje dille, handje koriander, en handje peterselie.
  8. hak dit fijn. Meng het met elkaar.
  9. Zodra de aubergines gaar zijn, uit de oven halen, weer insmeren met de olie en de kruiden erover verdelen.
  10. Op borden leggen als voorgerecht, tapa of bij de borrel. Maar kan ook prima als bijgerecht.
  11. Je eet het als volgt:
  12. Je trekt met een vork het vruchtvlees van de schil af.
  13. Gelijk eten.
  14. Als voorgerecht ook lekker in combinatie met mozzarella of burrata.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons op social media. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!