Print

Lekker om mee te ontbijten!

Ingrediƫnten

Aantal

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 2 el pompoenpitten
  • 300 ml amandelmelk ongezoet
  • 40 gr havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 200 gr aardbeien
  • 1/2 tl anijszaad

Instructies

  1. Verhit een steelpan maar zonder boter of olie, rooster de pompoenpitten ca. 3 minuten op middelhoog vuur aan. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
  2. Breng vervolgens in de steelpan de amandelmelk aan de kook. Wanneer de amandelmelk aan de kook is voeg de havermout toe en laat dit ongeveer 10 minuten koken. Roer dit af en toe en schep de lijnzaad erdoor en zet het vuur uit.
  3. Verwarm in een andere kleine pan de aardbeien. Breng op smaak het anijszaad. Prak dit vervolgens met een vork tot een puree.
  4. Tot slot de havermout pap verdelen over kommetjes en doe er een swirl aardbeiensaus over en bestrooi met pompoenpitten.