Print

Lekker om mee te ontbijten!
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
Aantal
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 el pompoenpitten
- 300 ml amandelmelk ongezoet
- 40 gr havermout
- 1 el lijnzaad
- 200 gr aardbeien
- 1/2 tl anijszaad
Instructies
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten ca. 3 minuten op middelhoog vuur aan. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
- Breng vervolgens in een steelpan de amandelmelk aan de kook. Wanneer de amandelmelk kookt voeg de havermout toe en laat dit ongeveer 10 minuten koken. Roer dit af en toe door.
- Schep de lijnzaad erdoor en zet het vuur uit.
- Verwarm in een andere kleine pan de aardbeien. Breng op smaak het anijszaad. Prak dit vervolgens met een vork tot een puree.
- Verdeel de havermoutpap over 2 kommetjes en doe er een swirl aardbeiensaus over en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten.