Print

Ingrediënten

Aantal

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr kipfilet
  • Kipkruiden
  • 1 eetlepel ketjap
  • 400 gram voorgekookte krieltjes
  • 325 gram roerbalkgroenten
  • Portie satésaus
  • 1 lente ui
  • Handje cashewnootjes
  • Kroepoek
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructies

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Breng vervolgens de kip op smaak met kipkruiden en verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak de kipfilet aan in een koekenpan. Roer de ketjap door de blokjes kipfilet.
  2. Verwarm een wok of andere koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak hier de roerbakgroenten in aan. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Roer de krieltjes door de roerbakgroenten.
  3. Bereid ondertussen de satésaus, warm maken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  5. Verdeel de krieltjes met groenten over de ovenschaal . Verdeel hierover de helft van de saté saus en leg de blokjes kipfilet hierop. Verdeel hierover eventueel nog een beetje van de saus.
  6. Verwarm de kipsaté ovenschotel 20-25 minuten in de oven.
  7. Tot slot verdeel je de ringetjes lente-ui en cashewnoten over de ovenschaal en maak het geheel nog lekkerder met kroepoek!